Dobbantó program /Szakképzési HÍD/

A Szakképzési Híd Program helyébe a jövőben más lehetőségek lépnek. Az általános iskolát el nem végzőknek „dobbantó program” fogja biztosítani az alapkompetencia fejlesztést, amelyet követően a műhelyiskolába lehet továbblépni és alapfokú végzettséget szerezni.

A Dobbantó program célja, hogy az oktatás vagy a munka világába visszavezető, a sikeres egyéni életút megtalálásához eljuttató lehetőséget biztosítson. A Dobbantó program az általános iskolát el nem végzőknek biztosítja az alapkompetencia fejlesztést, amelyet követően a műhelyiskolába lehet továbblépni. A Dobbantó programban az a tanuló vehet részt, aki a megelőző tanév utolsó napjáig a tizenhatodik életévét betöltötte és alapfokú végzettséggel nem rendelkezik. Egyéb, az általános iskolában elvégzett osztályok számára vagy a programban való részvétel felső korhatárára vonatkozó korlátozás nincsen. A programban egyénre szabott, gyakorlatias, csapatmunkára épülő fejlesztés történik, rugalmas rendben, új szemléletű értékeléssel.

A Dobbantó program elvégzését követően a tanuló továbbléphet a Műhelyiskolai képzésbe, ahol részszakmát tanulhat. A részszakma – 6-24 hónap alatt történő – megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

A 2020/2021-es tanévben Dobbantó programot indítani tervező szakképző intézményeink

  • Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola (Kapuvár)
  • Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum (Sopron)

Jelentkezési lap