Soproni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntjük a Soproni Szakképzési Centrum honlapján!

 

A Szakképzési Centrum 2015. július 1-jei megalakulása óta, kezdetben hat, majd 2019. szeptembere óra további két szakképző intézmény működtetője a térségben.

Szakképző intézményeink széles szakmai képzési kínálattal várják a diákokat és a tanulni vágyó felnőtteket Sopronban, Fertődön, Kapuváron és Csornán. Iskoláink jelenleg 21 ágazatban, 21 technikumi, 18 szakképző iskolai és 1 szakgimnáziumi képzést folytatnak. Pénzügyi technikumi képzéseink elsajátítására akár két tanítási nyelven is lehetőség van.

Intézményeink jól felszerelt tanműhelyekkel, korszerű gép- és eszközparkkal állnak rendelkezésre. Tanulóink a térség kis- és nagyvállalatainál, gazdálkodó szervezeteinél folytatják gyakorlati tanulmányaikat, a duális képzés keretében. Két kollégiumunkban otthonos elhelyezést biztosítunk a diákoknak. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a felnőttek szakmai oktatására, képzéseink népszerűek a térségben.

Célunk, hogy piacképes szakmát és biztos tudást nyújtsunk tanulóinknak, egyúttal szakképzett munkaerőt biztosítsunk a régió gazdasági szereplőinek. Hisszük, hogy a szakképzésben van a jövő: a Szakképzés 4.0 stratégia jegyében folyamatosak a fejlesztések, megújult a szakképzési rendszer, rugalmasabb tanulási utak vezetnek a versenyképes szakmákhoz.

 

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is képzéseink egyikén üdvözölhetjük! Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Králik Tibor Kuntár Csaba
kancellár főigazgató

 

Széchenyi 2020