Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Intézményeink adatai


Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző IskolaSoproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola

A Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola több mint egy iskola. A BERG egy csapat, amely egyszerre szakma, egyszerre közösség, s egyszerre életre szóló közösségi élmények forrása. A BERG olyan hely, ahol minden tanuló fontos, ahol minden tanuló odafigyelést, egyéni segítséget, támogatást kap, ahol minden tanuló véleménye fontos. A BERG olyan hely, ahol oktató és tanuló együtt, csapatként dolgozva halad közösen kitűzött célja felé; a tanuló választott szakmájának mesterfogásaival felvértezve, a mindennapi élet kanyargós, bukkanókkal teli útjain is eligazodni képes fiatal felnőttként lépjen ki az iskola védő falai közül, becsületes, felelősségteljes emberré váljon. A Rábaköz nagy múltú szakképző intézményében az oktatók mindig arra törekedtek, s hagyományaikhoz ragaszkodva törekednek ma is, hogy úgy feleljenek meg a kor kihívásainak, úgy adjanak át magasszintű, a nagybetűs életben használható szakmai tudást tanulóinknak, hogy közben személyiségük fejlődését is támogatják, gyarapítják a minél több közös élménnyel, tapasztalással és vidám percekkel.

Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági TechnikumSoproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, Gazdálkodás és menedzsment, valamint Közlekedés és szállítmányozás ágazaton képez szakembereket a jövő munkaerőpiaca számára. A megszerezhető technikusi oklevél és az érettségi mellett széles körű alapműveltséget, használható nyelvtudást, a munkaerőpiac igényeihez alkalmazkodó szakmai ismereteket nyújtunk az itt tanulóknak. A tanulmányok befejezése után a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez, közép, ill. felsőfokú oktatásban való részvételhez is biztosítjuk az alapokat. Két tanítási nyelvű képzésünk a nemzetközi üzleti éltbe való bekapcsolódáshoz, okleveles technikus képzésünk az egyetemi tanulmányokhoz nyújt előképzettséget.

 • Telefon

  99/510-092

 • Weboldal

 • Cím

  9400 Sopron, Teleki Pál út 26.

Soproni SZC Handler Nándor TechnikumSoproni SZC Handler Nándor Technikum

A Soproni SZC Handler Nándor Technikum Sopron és környékének egyik legnagyobb létszámú, nagy hagyományokkal rendelkező szakképző intézménye. Az iskola története 1874-ig nyúlik vissza. Az iskola mindig Sopron és környékének iparos oktatását látta el, az iparosság mai napig tartó megbecsülésével és támogatásával. Az új szakképzési rendszerben iskolánkban építőipar, fa- és bútoripar, informatika és távközlés, kreatív, valamint szépészet ágazatban folyik az oktatás. Először ágazati alapokta-tásban vesznek részt tanulóink, majd a sikeres ágazati alapvizsga után a duális partnerek bevonásával szakirányú oktatás keretében sajátítják el a választott szakma ismereteit.

 • Telefon

  99/506-490

 • Weboldal

 • Cím

  9400 Sopron, Halász u. 9-15.

Soproni SZC Hunyadi János TechnikumSoproni SZC Hunyadi János Technikum

A Soproni SZC Hunyadi János Technikum Csornán várja leendő tanulóit. A több mint 75 éves múlttal rendelkező intézményünk képzési kínálata az elmúlt években letisztult. Mára technikumi és szakgimnáziumi tagozatokkal rendelkezünk. A helyi és a régiós igényeket figyelembe véve, az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés mellett, elsősorban a technikusi végzettség megszerzésére ösztönözzük diákjainkat. A felnőttoktatásunkban lehetőség van 2 év alatt érettségit szerezni a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezőknek is. Folyamatosan bővítjük a felnőttek képzésének keretében indítható osztályokat, csoportokat és tanfolyami képzéseket. Dajka, Személy- és vagyonőr képzéseinket az idei tanévtől folyamatosan szervezzük. Válaszd a Hunyadit mert, minőségi oktatást kínálunk, elfogadó, családias légkört biztosítunk, iskolánkban piacképes szakmai tudást és szakmát szerezhetsz, hatékony versenyfelkészítéseken való részvételt biztosítunk, továbbtanuláshoz segítséget nyújtunk, aktív iskolai élettel, gazdag programokkal várunk!

 • Telefon

  96/261-313

 • Weboldal

 • Cím

  9300 Csorna, Soproni út 97.

Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző IskolaSoproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola

Szakképzés a Rábaközben Miért Csorna? Miért a Kossuth? - A Rábaköz szívében, könnyen megközelíthető az iskola és a gyakorlati helyek. - Felkészült oktatók gondoskodnak a diákok színvonalas szakmai képzéséről. - Családias légkörben tanulhatnak diákjaink. - Minden igényt kielégítő iskolai tanműhely, tankonyha és tanüzlet áll rendelkezésre, ahol a tanulók könnyedén elsajátíthatják az alapkészségeket. - Ösztöndíj rendszer! - Kiterjedt és nagyon jó kapcsolatrenszer a környékbeli vállalkozókkal, így biztos gyakorlati hely minden tanulónk számára. - A távolabbról érkezőknek kollégiumi ellátást tudunk biztosítani.

 • Telefon

  96/261-460

 • Weboldal

 • Cím

  9300 Csorna, Kossuth Lajos utca 30.

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és KollégiumSoproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Korszerű technikával felszerelt iskolában várjuk azokat, akik sikeres szakmát és érettségit szeretnének szerezni Fertődön, a nálunk folyó Magyar-osztrák pénzügyi számviteli ügyintéző, vagy a Turisztikai technikus képzés keretében. A magyar-osztrák kooperációs képzésben a szakmai tantárgyakat az Ausztriából átjáró osztrák oktatók, míg a közismereti tantárgyakat magyar oktatók tanítják. Diákjaink a 11. évfolyamtól kezdve heti egy napon Frauenkirchenben tanulnak, emiatt osztrák diákigazolvánnyal is rendelkeznek. A turisztikai képzés során a szakmai tárgyak tanítása a térség turisztikai szakembereinek, egyetemi oktatóinak, vállalkozóinak bevonásával történik (több mint 90 duális partner), kihasználva a Fertőszéplaki Tájházak adta lehetőségeket is. A Tájházak működtetésével jelentős szerepet vállalunk a közművelődésben, a térségi, valamint a világörökségi értékek megőrzésében és megismertetésében. Kollégiumunk jó feltételeket biztosít a tanuláshoz, művelődéshez, sporthoz és kikapcsolódáshoz.

 • Telefon

  99/537-162

 • Weboldal

 • Cím

  9431 Fertőd, Madách sétány 2/D.

Soproni SZC Vas- és Villamosipari TechnikumSoproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum

Iskolánk széles képzési kínálattal rendelkezik. Technikumi osztályainkban informatika, mechatronika, gépjármű mechatronika (autószerelő) és sport irányú szakmai képzés folyik az érettségire, illetve a továbbtanulásra felkészítés mellett. Szakképző iskolai osztályainkban a munkaerő-piacon keresett villanyszerelőket, gépi és CNC forgácsolókat vagy központifűtés- és gázhálózat rendszer-szerelőket képzünk.

 • Telefon

  06 30 600 2726

 • Weboldal

 • Cím

  9400 Sopron, Ferenczy J. u. 7.

Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és KollégiumSoproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium

Iskolánk épületében több mint száz éve folyik oktatás. Napjainkra a város meghatározó szakképző iskolája lettünk, köszönhetően színvonalas képzéseinknek. A turizmus-vendéglátás és a kereskedelem ágazatokban képzünk szakembereket. Technikumban tanuló diákjaink az 5 év során technikus vizsgával és érettségi bizonyítvánnyal gazdagodnak; a szakképző iskolai képzésben tanulók pedig 3 év alatt szereznek szakmát. Esti tagozaton felnőttek oktatása is zajlik. Nevelési és oktatási eredményeinket jól mutatják a hazai és nemzetközi szakmai versenyeken való sikereink.

 • Telefon

  99/312-779

 • Weboldal

 • Cím

  9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3.

Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium Kollégiumi IntézményegységeSoproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium Kollégiumi Intézményegysége

Kollégiumunk Sopron belvárosától néhány percre, helyi és távolsági busszal könnyen megközelíthető helyen található. A Soproni Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák nappali képzésében résztvevő középiskolái számára kínál térítésmentes elhelyezést. A kollégiumba felvételt nyert diákok az épület második, harmadik és a negyedik szintjén, négy fős szobákban kerülnek elhelyezésre. A közelmúltban történt felújítás nagy mértékben hozzájárult a korszerű életkörülmények megteremtéséhez. Az intézmény egész területén biztosított a szabad internet és WIFI hozzáférés.

 • Telefon

  +36-99/523-126

 • Weboldal

 • Cím

  9400 Sopron, Ferenczy János u. 60.Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Soproni Szakképzési Centrum

   9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

  • Telefon: 06 99 311 916

   E-mail: info@soproniszc.hu

   OM azonosító: 203051

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


  2024Soproni Szakképzési Centrum