Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 19.

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  Több mint 800 millió forintból intézmény fejlesztés valósul meg Fertődön a Porpáczy Aladár Technikumban az RRF-2.2.2-23-00014 pályázat keretében

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  KISALFÖLD online, 2024.04.19., Papp Fanni

   

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztésére több mint 800 millió forint jut - fotók

  Több mint 3,6 milliárd forintos állami támogatásban részesült a Soproni Szakképzési Centrum, amelyből valamennyi intézmény felújítása és bővítése valósul meg a modern eszközbeszerzés mellett. A komplex fejlesztés részeként új emelettel és eszközökkel is bővül a Fertődön található Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium.

  18-9.png

  Jelentős mértékű fejlesztés keretében a Soproni Szakképzési Centrum 7 intézménye részesül fejlesztésben, összesen 11 helyszínen. A komplex fejlesztés a Fertődön található Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium épülete egy új emelettel bővül, amely 750 millió forintból valósul meg. A projektindító rendezvényen részt vett többek között Barcza Attila országgyűlési képviselő, Bognár Zoltán Fertőd polgármestere, Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

  18-1.png

  - Célunk, hogy magas színvonalú szakmai képzést biztosító oktatási környezetet alakítsunk ki diákjaink számára az intézményeinkben. Ezért korszerű gépek és berendezések vásárlása mellett az infrastruktúra bővítésére és felújítására, fejlesztésére is kiemelt szerepet figyelmet fordítunk - hangsúlyozta Veress Ágnes.

  18-2.png

  A projektindító rendezvényen Bognár Zoltán idézte fel az iskola történelmét. Barcza Attila beszédében hangsúlyozta, nincs annál fontosabb, minthogy a jövőbe fektessünk, amelyben kulcsfontosságú a gyermekek segítése és a jó minőségű oktatás megteremtése. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az oktatásnak és a tanári gárdának köszönhetően népszerű Porpáczy iskola nem csak Fertőd városát, hanem a térséget is kiszolgálja.

  18-6.png18-8.png

  Végezetül, de nem utolsó sorban Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója részletezte a technikumban megvalósuló fejlesztéseket. - A jelentős fejlesztés során mintegy 850 négyzetméterrel lesz nagyobb az intézmény, amelyben hat új tanterem, természettudományos szakterem, csoportszobák, zsibongó, vizesblokkok és közlekedők kapnak helyet.

  18-7.png

  Mindemellett, az emeleti tantermek berendezésére további 31,2 millió forintot különített el a Soproni Szakképzési Centrum. Továbbá 21 millió forintból újul meg a Gazdálkodás és menedzsment és a Turizmus-vendéglátás ágazatok eszközparkja, amely új konyhai gépekkel, táróló berendezésekkel és univerzálisan használható, főzőlappal és tárolókkal ellátott tanulói munkaállomásokkal bővül - mondta el Kuntár Csaba.

  18-10.png18-5.png18-4.png18-3.png

  Fotók: Szalay Károly

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.
  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

  2024. márc. 27.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum