Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2022. jún. 2.
SZC

  „Akikre büszkék vagyunk”

  A Soproni Szakképzési Centrum negyedik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók, tanáraik és szakoktatók köszöntésére, május 26-án.

  „Akikre büszkék vagyunk”

  „Akikre büszkék vagyunk”

   

  A Soproni Szakképzési Centrum negyedik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók, tanáraik és szakoktatók köszöntésére, május 26-án. Az elmúlt két tanév – a világjárvány miatt – sajnos nem tette lehetővé számos verseny, így ünnepségünk megrendezését sem.

   

  A 2021/22-es tanévben a szakképzési centrum 8 szakképző intézményének 103 tanulóját, 42 oktatóját, valamint edzőket, külső partnereket ismer el kiemelkedő teljesítményükért.

  A tanulók több országos versenyen is megmérettettek, többek között a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV), az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen (OSZKTV), az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV), az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV), de részt vettek a WorldSkills-en, a fiatal szakemberek bajnokságán, továbbá gasztronómiai versenyeken és Diákolimpián is.

   

  Ebben a tanévben nem csak kiemelkedő, de nagyon sok kiváló eredmény is született, méltán lehetünk hát büszkék valamennyi szakmát oktató intézményünkre, tanulónkra, oktatónkra. A legkiválóbb szakmai eredményeket az OSZTV és SZKTV Szakma sztár döntőjében érték el diákjaink (amint arról már korábban hírt adtunk).

  Az elért eredményeket, díjazott tanulóink és oktatóink névsorát iskolánkénti bontásban tartalmazzák a mellékelt táblázatok.

   

  A rendezvényen adta át díjait a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is. Horváth Vilmos kamarai elnök a Szakma sztár versenyen első és második helyezést elért tanulókat – Szakács Réka (cukrász), Mikó Noémi (eladó), Karnóth Henriett (grafikus), Fenyvesi Mirtill (grafikus) és Demjén Balázs (mechatronikai technikus) – kamarai pénzjutalomban részesítette, míg felkészítő oktatóik közül Kontorné Saly Marianna és Konfár Ramóna Krisztina oktatóknak kamarai emlékérmet adományozott.

   

  Ugyancsak a rendezvényt színesítette egy kiemelt díj átadása. A Szakma Nagykövete elismerést Kocsis Patrik vehette át. A díjat a Soproni Szakképzési Centrum alapította 2019-ben. melyet olyan fiatal, a szakmájukban eredményes és már elismert szakembereknek ad, akik a jövő generációja számára is példamutató módon űzik hivatásukat. A díjazott a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumának volt szakács tanulója, aki már iskolai tanulmányai alatt is olyan rangos verseny résztvevője volt commis-ként, mint a Bocuse D’or. Jelenleg a novemberben megrendezésre kerülő luxembourg-i szakács-cukrász olimpiára készül egy regionális magyar csapat tagjaként, közösen volt iskolai oktatóival, Németh Tibor szakács és Honfiné Rákóczy Gabriella cukrász oktatókkal. Kocsis Patrik 2021 óta a soproni Erhardt Étterem séfje.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.
  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

  2024. márc. 27.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum