Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 1.

  "Akikre büszkék vagyunk" díjátadó ünnepség

  A Soproni Szakképzési Centrum ötödik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő oktatóik köszöntésére, június 1-jén, a Soproni Szakképzési Centrumban. A 2022/23-as tanévben a szakképzési centrum 8 szakképző intézményének 47 tanulóját és 32 oktatóját ismerte el kiemelkedő teljesítményükért.

  "Akikre büszkék vagyunk" díjátadó ünnepség

  A Soproni Szakképzési Centrum ötödik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő oktatóik köszöntésére, június 1-jén, a Soproni Szakképzési Centrumban.

   

  A 2022/23-as tanévben a szakképzési centrum 8 szakképző intézményének 47 tanulóját és 32 oktatóját ismerte el kiemelkedő teljesítményükért.

  A tanulók több országos versenyen is megmérettettek, többek között a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV), az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV), de részt vettek a WorldSkills országos válogatóján, a fiatal szakemberek bajnokságán, továbbá gasztronómiai, ügyviteli, sport és turisztikai versenyeken és Diákolimpián is.

   

  Nagy örömünkre, ebben a tanévben is számos kiváló eredmény született, méltán lehetünk hát büszkék valamennyi szakképző intézményünkre, tanulónkra és oktatónkra. A legkiválóbb szakmai eredményeket az OSZTV és SZKTV Szakma sztár döntőjében érték el diákjaink, ahol a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus tanulója, Németh Noel 1. helyezést, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum grafikus tanulója, Dely Bianka Virág és a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum tanulója, Izsó Roland, az Ipar 4.0 szakterületen, 2.-2. helyezést szereztek. Ugyancsak dobogós helyezést ért el a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium kereskedelmi értékesítő tanulója, Körmendi Kamilla, aki 3. helyezést ért el. Itt kell megemlítenünk, hogy Dely Bianka Virág a WorldSkills országos válogató versenyen első helyezést ért el szakmájában, így grafikusként ő képviselheti hazánkat lyon-i döntőn. Németh Gergő, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum festő, mázoló, tapétázó tanulója, a tavalyi megmérettetés után idén is remekelt, a 4. helyezést megszerezve. A WorldSkills Hungary országos válogatóján pedig első helyet nyert el, így szakmájában ő képviseli hazánkat a Lyonban (Franciaország) megrendezésre kerülő szakmai versenyen.

  A Szakma Sztár Fesztiválon két ötödik helyezés is született: Kóh Alexander, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum kőműves tanulója és Bácskai Bence Ákos, a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum villanyszerelő tanulója érték el ezt a szép eredményt.

   

  Valamennyi iskolánk tanulója eredményesen szerepelt az idei tanév megmérettetésein, legyen az regionális vagy országos szintű verseny. A versenyek rávilágítanak a szakképzés fontosságára, versenyeredményeink pedig megmutatják, hogy magas színvonalú szakmai képzést folytatunk iskoláinkban.

   

  Az ünnepségen partnerünk, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is köszöntötte, illetve díjazással ismerte el azon soproni oktatóinkat, akik évek hosszú sora óta eredményesen készítik fel diákjaikat az országos szakmai versenyekre. A díjazott oktatók: Szalay-Rovó Anett (Soproni SZC Handler Nándor Technikum, Grafikus szakma) és Tóth István (Soproni SZC Handler Nándor Technikum, Festő, mázoló, tapétázó szakma), Bellák György (Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum, Elektonika ágazat) és Jókuti Zsolt (Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum, Informatika ágazat), Kontorné Saly Marianna (Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium, Kereskedelmi értékesítő szakma)

   

  A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Farkas Ciprián Sopron MJV polgármestere, Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.

   

  Az alábbi táblázatban a szakmai versenyek díjazott tanulóinak és oktatóinak névsora és eredményei olvashatók.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.
  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

  2024. márc. 27.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum