Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 27.
Centrum

    ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

    Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban. Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

    ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

    ERASMUS PRO

    Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

     

    Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban, melynek eredményeként az elmúlt évben közel 400 tanulónk vett részt külföldi szakmai tanulmányutakon.

    Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

     

    1. március 23-án tett előkészítő látogatást Sopronban két görögországi hotel menedzsmentje. Az érdeklődő diákok és szüleik tájékoztatást kaptak az ErasmusPro mobilitási projekt részleteiről.

    A külföldi tanulmányi időszakban a Soproni SZC 19 diákja 90 napos szakmai gyakorlatot tölthet el egy 4 vagy 5 csillagos szállodában, Görögország északi részén. Konstantinos Tzikopoulos, a Miraggio szálloda-komplexum vezérigazgatója elmondta, elsősorban a Turizmus-vendéglátás ágazatban kínálnak nyitott pozíciókat a program keretében, mint például a recepciós, pincér és szakács szakmákban, de más szakterület (IT, elektronika, marketing) is fogadnak tanulókat.

    A pályázat fedezi a tanulók utazási költségeit és biztosítását. A diákok munkabért, szállást, napi háromszori étkezést és – szakterülettől függően – munkaruhát kapnak. A tanulók a program keretében kulturális programokon is részt vesznek, és megismerthetik a környék nevezetességeit. A szakmai gyakorlatról Europass igazolást kapnak a résztvevők a teljesítést követően.

     

    Az ErasmusPro egy kiváló lehetőség a diákoknak arra, hogy szakmájukban fejlődjenek, kipróbálják magukat a munkaerőpiacon, gyakorolják az angol nyelvet, ugyanakkor önállóságot tanulnak, személyiségük fejlődik, megismernek más kultúrákat, új barátokat szereznek.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

    2024. ápr. 16.
    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

    2024. ápr. 10.
    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg  111 vers című kötetét

    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

    Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

    2024. márc. 27.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Soproni Szakképzési Centrum

        9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

      • Telefon: 06 99 311 916

        E-mail: info@soproniszc.hu

        OM azonosító: 203051

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


      2024Soproni Szakképzési Centrum