Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 27.
Centrum

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban. Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  ERASMUS PRO

  Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

   

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban, melynek eredményeként az elmúlt évben közel 400 tanulónk vett részt külföldi szakmai tanulmányutakon.

  Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

   

  1. március 23-án tett előkészítő látogatást Sopronban két görögországi hotel menedzsmentje. Az érdeklődő diákok és szüleik tájékoztatást kaptak az ErasmusPro mobilitási projekt részleteiről.

  A külföldi tanulmányi időszakban a Soproni SZC 19 diákja 90 napos szakmai gyakorlatot tölthet el egy 4 vagy 5 csillagos szállodában, Görögország északi részén. Konstantinos Tzikopoulos, a Miraggio szálloda-komplexum vezérigazgatója elmondta, elsősorban a Turizmus-vendéglátás ágazatban kínálnak nyitott pozíciókat a program keretében, mint például a recepciós, pincér és szakács szakmákban, de más szakterület (IT, elektronika, marketing) is fogadnak tanulókat.

  A pályázat fedezi a tanulók utazási költségeit és biztosítását. A diákok munkabért, szállást, napi háromszori étkezést és – szakterülettől függően – munkaruhát kapnak. A tanulók a program keretében kulturális programokon is részt vesznek, és megismerthetik a környék nevezetességeit. A szakmai gyakorlatról Europass igazolást kapnak a résztvevők a teljesítést követően.

   

  Az ErasmusPro egy kiváló lehetőség a diákoknak arra, hogy szakmájukban fejlődjenek, kipróbálják magukat a munkaerőpiacon, gyakorolják az angol nyelvet, ugyanakkor önállóságot tanulnak, személyiségük fejlődik, megismernek más kultúrákat, új barátokat szereznek.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  21. századi szakképző intézményfejlesztési program országos projektnyitó rendezvény

  21. századi szakképző intézményfejlesztési program országos projektnyitó rendezvény

  A Szolnoki Szakképzési Centrum adott otthont az „RRF-2.2.2-23 – 21. századi szakképző intézményfejlesztési program szakmai támogatása” elnevezésű kiemelt európai uniós projekt nyitórendezvényének, 2024. február 8-án.

  2024. febr. 12.
  Városi kitüntetés a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának

  Városi kitüntetés a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának

  Civitas Fidelissima-díjat adományozott a város Králik Tibornak, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának.

  2023. dec. 18.
  Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

  Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

  Hagyományteremtő szándékkal szervezett pályaválasztási szülői értekezletet a Soproni Szakképzési Centrum a GYIK Rendezvényházban.

  2023. dec. 5.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum