Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 10.

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik. A projektindító eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte, hogy a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően még korszerűbb körülmények között tanulhatnak a soproni diákok. A rendezvényen a Vas- és Villamosipari Technikum felújított gépészeti oktatótermét is megtekintették a résztvevők.

  A beruházás a Soproni Szakképzési Centrum 7 szakképző intézményét és 11 telephelyét érinti. A magyar kormány és az önkormányzat kiemelt célja, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak, és szakmai tudásukkal erősítsék a magyar gazdaságot.

  - A Soproni Szakképzés Centrum nagyon fontos szerepet tölt be Sopron oktatási intézményeinek sorában, hiszen szakembereket képeznek a legkülönbözőbb ágazatok számára. Ezért különösen jó hír, hogy kormányzati támogatásból 3,6 milliárd forint felhasználásával a közeljövőben a Soproni Szakképzési Centrum több iskolája is épül, fejlődik. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a soproni gazdasági szféra számára minél jobb, felkészültebb szakembereket tudjunk képezni a jövőben – emelte ki a polgármester.
  Fotó: Griechisch Tamás

  A fejlesztés során a Vas- és Villamosipari Technikum 3 oktatóteremmel bővül. A beruházás a gép- és járműgyártás, az elektronika és elektrotechnika, valamint az épületgépészet ágazatokat is érinti.  A projektben a Szakképzési Centrum épületeinek infrastrukturális és energiahatékony fejlesztése is megvalósul – mondta el a projektindító rendezvényen Kuntár Csaba főigazgató.

  Fotó: Griechisch Tamás

  A magyar kormány célja, hogy biztosítsa a minőségi szakmai oktatás feltételeit, illetve hogy vonzó tanulási környezetet teremtsen a szakképzési centrumok intézményeiben - hangsúlyozta előadásában dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke. 
  A rendezvényen a Vas- és Villamosipari Technikum megújult gépészeti oktatótermét is megtekintették a résztvevők. A beruházás során az eddig használt helyiséget két részre osztották, így jött létre a két 16-16 fő befogadására alkalmas oktatóterem. A projekt részeként felújították a teljes villamoshálózatot, és a gépészeti eszközparkot fejlesztették.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  Több mint 800 millió forintból intézmény fejlesztés valósul meg Fertődön a Porpáczy Aladár Technikumban az RRF-2.2.2-23-00014 pályázat keretében

  2024. ápr. 19.
  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

  2024. márc. 27.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum