Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 27.

    Kiemelkedő eredmények az országos szakmai versenyeken

    A Soproni Szakképzési Centrum tanulói a 2022/2023-as tanév országos szakmai és tanulmányi versenyein az első öt helyezés egyikén végeztek szakmájukban.

    Kiemelkedő eredmények az országos szakmai versenyeken

    A Soproni Szakképzési Centrum tanulói a 2022/2023-as tanév országos szakmai és tanulmányi versenyein az első öt helyezés egyikén végeztek szakmájukban.

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon került sor 2023. április 24-26. között, a Hungexpo Vásárközpontban. Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg közel 15.000 látogató részvétele mellett.

    A megmérettetésre közel hétezren jelentkeztek. A területi előválogatók lebonyolítását megyénként a területi kamarák végezték. A területi előválogatókat válogatók követték. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a Szakma Sztár Fesztivál bemutatókkal és interaktív tevékenység szigetekkel színesített eseményét minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekinthette meg, próbálhatta ki a szakmai tevékenységeket.

    A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

    A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

    A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

    Idén is büszkén állhattunk a közel 250 döntős résztvevő között, hiszen három szakképző intézményünk nyolc tanulója versenyzett az országos döntőben, és ezúttal is kiemelkedő eredmények születtek.

    Szakma Sztár 2023. eredménytábla – mellékelve

     

    A Soproni Szakképzési Centrum a már hagyományos, „Akikre büszkék vagyunk” c. díjátadó ünnepsége keretében köszönti és díjazza a Szakma sztár és a további országos tanulmányi és sport versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulóit és oktatóit. Az esemény tervezett időpontja, helyszíne: 2023. június 1., Soproni Szakképzési Centrum

    A Soproni Szakképzési C

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

    2024. ápr. 16.
    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

    2024. ápr. 10.
    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg  111 vers című kötetét

    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

    Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

    2024. márc. 27.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Soproni Szakképzési Centrum

        9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

      • Telefon: 06 99 311 916

        E-mail: info@soproniszc.hu

        OM azonosító: 203051

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


      2024Soproni Szakképzési Centrum