Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 16.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Miniszteri elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, aki több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Ünnepélyes keretek között adták át az idei Szakképzési díjakat június 15-én, csütörtökön, Vácott. Az elismeréseket Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke adták át.

  A rangos elismerésben azok részesülhetnek, akik példamutató munkájukkal hozzájárulnak a magyar szakképzés erősítéséhez. A 2020-ban alapított Szakképzésért díj a szakképzés és felnőttképzés területén legalább öt éve végzett eredményes, példamutató tevékenység elismeréséért adományozható. 

   

  Szakképzésért Apáczai Csere János-díj elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

  Králik Tibor több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

   

  Králik Tibor két év általános iskolai tanítás után több mint 40 éve a szakképzésben dolgozik. A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Technikumban pedagógusként eltöltött 33 év – ebből 24 év igazgató - után kapott megbízást a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatói beosztására 2015. július 1-jén, majd 2019-től a kancellári pozícióra.

  A Handler iskolai igazgatósága alatt a szakképzés számos fejlesztésében aktívan vett részt, az iskola számos kiváló eredményt ért el ebben az időszakban. Az intézmény képzési szerkezetét a munkaerőpiaci igények alapján folyamatosan korszerűsítette. 1996-tól, az angliai tapasztalatok alapján bevezette iskolájában a kompetenciaelvű moduláris szakképzési modellt.  Az intézményben megteremtette a Szépészet ágazat és a művészeti képzés (Kreatív ágazat) feltételeit. Ezen ágazatok meghatározóvá váltak az iskola szakképzési rendszerében, országos elismertség mellett. Vezetése alatt az ország egyik legtöbb dobogós helyet elért iskolája lett a Handler a „Szakma Sztár” versenyeken (Szakma Kiváló Tanulója Verseny, Országos Szakmai Tanulmányi Verseny), ez az eredményesség azóta is töretlen. A duális szakképzésben is kiváló eredményt ért el vezetése alatt az intézmény, az alapozó tanműhelyi év után a tanulók 92%-a a gyakorlati képzésben tanulószerződéssel vett részt.

  Főigazgatói tevékenysége idején, 2015-től a Soproni SZC hat szakképző intézményének munkáját irányította. 2019-től további két szakképző intézmény sikeres integrációját hajtotta végre a szervezetbe. Vezetői és menedzseri képességeinek köszönhetően a Soproni Szakképzési Centrumban többmilliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések, európai uniós, kormányzati és helyi forrásokból. Sikeresen bevonta a helyi vállalkozásokat a duális képzésbe, nagy hangsúlyt helyez a helyi szervezetekkel való mindenkori szoros együttműködésre. Aktívan részt vesz több társadalmi és szakmai szervezet munkájában.  

  Kimagasló és elévülhetetlen a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett áldozatos szakmai munkája, az EQAVET-alapú szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége.

  Minőségfejlesztés, minőségbiztosítás, szakképzés és oktatás témában egyaránt számos publikációja jelent meg. A mai napig szakmai oktatói és vezetői képzési tartalmakat készít, továbbképzéseket tart, szakmai és szakértői tanácsadást folytat a szakképzési minőségbiztosítás és a szakmai képzés módszertanára vonatkozóan.

  Munkásságát számos korábbi állami, helyi és szakmai elismerés is igazolja.

   

  Szívből gratulálunk az elismeréshez és kívánunk további szakmai sikereket!

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.
  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

  Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

  2024. márc. 27.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum