Soproni Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 16.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Miniszteri elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, aki több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Ünnepélyes keretek között adták át az idei Szakképzési díjakat június 15-én, csütörtökön, Vácott. Az elismeréseket Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke adták át.

  A rangos elismerésben azok részesülhetnek, akik példamutató munkájukkal hozzájárulnak a magyar szakképzés erősítéséhez. A 2020-ban alapított Szakképzésért díj a szakképzés és felnőttképzés területén legalább öt éve végzett eredményes, példamutató tevékenység elismeréséért adományozható. 

   

  Szakképzésért Apáczai Csere János-díj elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

  Králik Tibor több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

   

  Králik Tibor két év általános iskolai tanítás után több mint 40 éve a szakképzésben dolgozik. A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Technikumban pedagógusként eltöltött 33 év – ebből 24 év igazgató - után kapott megbízást a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatói beosztására 2015. július 1-jén, majd 2019-től a kancellári pozícióra.

  A Handler iskolai igazgatósága alatt a szakképzés számos fejlesztésében aktívan vett részt, az iskola számos kiváló eredményt ért el ebben az időszakban. Az intézmény képzési szerkezetét a munkaerőpiaci igények alapján folyamatosan korszerűsítette. 1996-tól, az angliai tapasztalatok alapján bevezette iskolájában a kompetenciaelvű moduláris szakképzési modellt.  Az intézményben megteremtette a Szépészet ágazat és a művészeti képzés (Kreatív ágazat) feltételeit. Ezen ágazatok meghatározóvá váltak az iskola szakképzési rendszerében, országos elismertség mellett. Vezetése alatt az ország egyik legtöbb dobogós helyet elért iskolája lett a Handler a „Szakma Sztár” versenyeken (Szakma Kiváló Tanulója Verseny, Országos Szakmai Tanulmányi Verseny), ez az eredményesség azóta is töretlen. A duális szakképzésben is kiváló eredményt ért el vezetése alatt az intézmény, az alapozó tanműhelyi év után a tanulók 92%-a a gyakorlati képzésben tanulószerződéssel vett részt.

  Főigazgatói tevékenysége idején, 2015-től a Soproni SZC hat szakképző intézményének munkáját irányította. 2019-től további két szakképző intézmény sikeres integrációját hajtotta végre a szervezetbe. Vezetői és menedzseri képességeinek köszönhetően a Soproni Szakképzési Centrumban többmilliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések, európai uniós, kormányzati és helyi forrásokból. Sikeresen bevonta a helyi vállalkozásokat a duális képzésbe, nagy hangsúlyt helyez a helyi szervezetekkel való mindenkori szoros együttműködésre. Aktívan részt vesz több társadalmi és szakmai szervezet munkájában.  

  Kimagasló és elévülhetetlen a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett áldozatos szakmai munkája, az EQAVET-alapú szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége.

  Minőségfejlesztés, minőségbiztosítás, szakképzés és oktatás témában egyaránt számos publikációja jelent meg. A mai napig szakmai oktatói és vezetői képzési tartalmakat készít, továbbképzéseket tart, szakmai és szakértői tanácsadást folytat a szakképzési minőségbiztosítás és a szakmai képzés módszertanára vonatkozóan.

  Munkásságát számos korábbi állami, helyi és szakmai elismerés is igazolja.

   

  Szívből gratulálunk az elismeréshez és kívánunk további szakmai sikereket!

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Szeptember 13-i soproni látogatása alkalmával, dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár tájékozódott a helyi szakképzésről is a Soproni Szakképzési Centrumban, valamint a Handler Nándor Technikum tanműhelyében.

  2023. szept. 14.

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  A Soproni Szakképzési Centrum szakképző iskolái rendkívüli felvételi eljárást hirdetnek az általános iskola 8. évfolyamát befejezett tanulók részére, a 2023/2024-es tanévre.

  2023. júl. 11.

  Dobbantó program 2023/2024. tanévben

  Dobbantó program 2023/2024. tanévben

  A 2023/2024. tanévben Dobbantó program indítását tervezik az alábbi intézményeink: Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola Soproni SZC Handler Nándor Technikum Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium Jelentkezni a letölthető, kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet.

  2023. jún. 15.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Soproni Szakképzési Centrum

     9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

    • Telefon: 06 99 311 916

     E-mail: info@soproniszc.hu

     OM azonosító: 203051

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


    2023Soproni Szakképzési Centrum